Draagvlak creëren voor de lokale energietransitie

Vandaag lanceren wij een nieuwe spelsimulatie speciaal voor gemeenten: een online escaperoom. Deze escaperoom is volledig ontwikkeld rondom de energietransitie en geeft inzicht in de impact op de lange termijn van onze daden vandaag. Gemeentes kunnen deze escaperoom vanaf nu inzetten om draagvlak te creëren bij inwoners voor de lokale energietransitie.

In een tijdperk dat mensen veel thuis zijn, is bewust omgaan met energie belangrijk. Niet alleen voor de energierekening, maar vooral voor het klimaat. Met deze eerste online escaperoom over de energietransitie laten we de deelnemers zien wat de invloed is van de verandering van dagelijkse patronen.

Een doorkijkje naar 2050

In de escaperoom met het thema ‘Unlock the Volt’ geven we de deelnemers een doorkijkje naar een huishouden in 2050. Hoe is het leven veranderd en hoe staat het er dan voor met het klimaat? Gerben Spies, expert spelsimulaties bij Driven by Values: “Trek vandaag een warme trui aan, zet de verwarming een graadje kouder en je ziet geen enkel direct effect op het klimaat. In een spelsimulatie kan je spelen met de tijd om dit zo wél zichtbaar maken. Aan de hand van concrete scenario’s gebruiken we de escaperoom dus om draagvlak te creëren voor eenvoudige maatregelen en saamhorigheid om deze samen uit te voeren.”


Onderwerpen in de escaperoom

Tijdens het spelen van de escaperoom komen alle onderdelen van de energietransitie aan bod. Spies: “We hebben het tijdens de escaperoom over de warmtetransitie, de opwek van duurzame energie, duurzame mobiliteit en over de impact van voeding en goederen. Bij elk onderwerp zoomen we in op de invloed die de deelnemers hebben voor de lange termijn. In de voorbereiding met de gemeente, sluiten we de onderwerpen aan op lopende lokale initiatieven.”

Escaperoom als middel voor gemeenten

Wij ontwikkelden deze nieuwe spelsimulatie in eerste instantie voor gemeenten. Gemeenten kunnen de escaperoom namelijk gebruiken om inwoners actief en laagdrempelig te betrekken bij de uitdagingen van de lokale energietransitie. Mede doordat er ruimte is om lokale initiatieven op het gebied van de energietransitie op te nemen in het spel.

Speel de escaperoom gratis

Om helemaal in stijl te blijven, bieden we één puzzel gratis aan. De eerste persoon die deze puzzel oplost en het juiste antwoord stuurt naar escape@d-bv.nl mag de escaperoom met maximaal 20 vrienden en bekenden gratis spelen. Klik hier om een poging te wagen!

Reacties

Geen reacties

Dit artikel delen
LinkedIn Twitter Facebook E-mail

Gerelateerde blogartikelen

Alle posts tonen