Business consultancy

Wat is het?

Business consulting is een breed begrip, het wordt gedefinieerd als “advies- en/of implementatie diensten aan management om de effectiviteit van hun bedrijfsstrategie, bedrijfsvoering en operationele processen te verbeteren”. Een consultant is een deskundige die op project basis een organisatie ondersteunt met specialistische kennis. Een business consultant is breed inzetbaar en kan advies geven of een bedrijf helpen bij de implementatie van een advies of strategie.

Wat kan het voor mij betekenen?

Business consultancy kan u helpen bij het implementeren van adviezen en strategieën. Door de ruime ervaring van consultants bij verschillende organisaties en projecten weten zij wat er bij een dergelijk project komt kijken en kunnen zij u de beste ondersteuning bieden die nodig is om het project tot een succes te maken. Met behulp van een consultant kunt u een project op een hoger plan tillen, verkeerde beslissingen door gebrek aan kennis voorkomen en u zelf op uw core business blijven focussen.

Wat komt erbij kijken?

De uitvoering van strategie heeft met meerdere aspecten in de organisatie te maken; de processen, bedrijfsvoering, systemen en mensen. Zo bestrijkt business consultancy dus vele disciplines. Een business consultant zal allereerst willen weten wat uw vraag en/of doel is en wat u hiermee wenst te bereiken. Om met een oplossing te komen die goed past bij uw vraag en organisatie is het ook van belang dat de consultant weet wat er speelt binnen uw organisatie en waar de verantwoordelijkheden liggen. Vervolgens wordt gekeken naar de verschillende disciplines, de invloed van het project op deze verschillende aspecten en hoe deze verschillende onderdelen het beste benaderd kunnen worden. Op die manier krijgt u een advies of implementatieplan op maat, waar uw organisatie verder mee komt.

Hoe kan DBV hierbij helpen?

De kracht van Driven van Values is het grote geheel in het oog houden. Driven by Values heeft veel kennis van verschillende typen bedrijfsvoering, -processen en -systemen. Driven by Values combineert business consultancy met project-, proces-, transitie- en stakeholdermanagement. Deze combinatie zorgt ervoor dat er een advies verstrekt wordt dat optimaal bij uw organisatie past, dat uw organisatie hier een stap verder mee komt en dat het ook goed geïmplementeerd kan worden. Deze combinatie zorgt er ook voor dat Driven by Values vervolgens een advies of strategie optimaal kan implementeren, dat er draagvlak voor is en dat het project op de juiste manier wordt uitgevoerd.

 

Een greep uit onze projecten

Alle projecten tonen
Wilt u ook op succesvolle wijze investeren in een duurzame toekomst? Neem vrijblijvend contact op