Het is bijna stormachtig zomer deze winter. We moeten ze kennelijk met persoonsnamen gaan benoemen deze stormen: Ciara, Dennis. Wat men al niet doet voor een beetje storm. Ondertussen was het 17 graden volgens temperatuurschaal Celsius, midden in februari. Tijd voor bezinning voordat Ernst of Evert voorbij raast.

En tijd voor vergroening. Bomen houden de aarde groen en gezond. Gedurende een jaar haalt een aangeplante boom zo’n 10kg CO2 uit de lucht.  Bij het afscheid van onze collega   Sjoerd Brentjens kregen we geen Limburgse vlaaien voorgeschoteld, maar bomen. Sjoerd wil op deze manier zijn collega’s van DbV bedanken voor de samenwerking en voor de prettige tijd die hij bij ons heeft gehad. Vanaf begin maart is hij gestart met een nieuwe uitdaging. Hierbij kan Sjoerd van zijn passie voor cultuurgeschiedenis (naast zijn passie voor duurzaamheid) zijn werk maken.

De DbV bomen worden aangeplant in Natuurgebied De Pan in de buurt van Sterksel. Natuurgebied De Pan wordt voor een deel beheerd door Staatsbosbeheer en betreft een landgoed met bos, graslanden en heide. Aangrenzend aan dit natuurgebied wordt een akker van ruim 6,5 hectare omgevormd naar natuurbos. Met onze DbV bomen dus…

Sjoerd, bedankt voor de bomen, je inzet bij DbV en collegialiteit! Wij wensen jou heel veel succes met je nieuwe uitdaging!

Reacties

Geen reacties

Dit artikel delen
LinkedIn Twitter Facebook E-mail

Gerelateerde blogartikelen

Alle posts tonen