Dubbel Duurzaam helpt uw gemeente te vergroenen én ouderen langer zelfstandig te wonen

Dubbel Duurzaam

In Sittard-Geleen bloeit een mooi project: Dubbel Duurzaam. Bij Dubbel Duurzaam worden mensen met afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid tot energie/zorgcoaches die voor een schappelijk bedrag een woningscan doen met als resultaat een laagdrempelig advies hoe de woning energiezuiniger kan worden en hoe de bewoners langer zelfstandig in de woning kunnen blijven wonen. Het doel is een dubbel duurzame woning, die klaar is voor de toekomst.

Ontzorging van Aanvang tot Zonnepaneel

Na de scan kunnen de bewoners ervoor kiezen om offertes te laten aanvragen en controleren door een professionele aannemer en/of een duurzaamheidslening af te sluiten bij gemeente tegen een aantrekkelijke rente. Zo worden de bewoners vanaf het moment van de eerste scan tot de uiteindelijke oplevering compleet ontzorgd. Naast de grote maatregelen kunnen particulieren ook kleine besparingsmaatregelen treffen, zoals tochtstrips en LED-lampjes. Deze worden met 10% korting aangeboden door de lokale bouwmarkt en gratis aan huis geleverd en aangebracht door energieteams. Ook de energieteams bestaan uit mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Uiteindelijk is het doel dat deze personen door de werkervaring bij Dubbel Duurzaam weer langdurig werk te laten vinden. Wanneer deze doelstelling wordt bereikt, is de projectopzet driedubbel duurzaam!

Overheid, ondernemers en onderwijs

Dit project is een idee van de gemeente Sittard-Geleen, de Natuur- en Milieufederatie Limburg en Stichting Huiszorg en wordt door Driven by Values ondersteund. Binnen het project worden samenwerkingsverbanden gesloten met lokale installateurs. Om Dubbel Duurzaam meer body te geven en te verheffen van een kortlopend project naar een solide organisatie, wordt momenteel de samenwerking gezocht met de Hogeschool Zuyd en gepoogd om van Dubbel Duurzaam een officieel leerwerkbedrijf te maken. Hiermee is de samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs compleet.

Driven by Values is trots op Dubbel Duurzaam

Het project loopt nu bijna een jaar in de gemeente Sittard-Geleen Daarnaast wordt het project straks uitgerold in meerdere gemeenten in Zuid-Limburg. Gemeenten zijn gecharmeerd van de meervoudige waardecreatie door Dubbel Duurzaam. Het is met recht een people, planet, profit project. Driven by Values helpt de deelnemende gemeentes bij de implementatie van Dubbel Duurzaam, levert een uitgebreid klantvolgsysteem en staat het project bij om de slag te maken naar een solide leerwerkbedrijf.

Meer weten?

Onze specialist Dennis Fokkinga komt graag meedenken over uw vraagstukken. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met onze specialist.

+31646257100
d.fokkinga@d-bv.nl
Wilt u door Dennis Fokkinga teruggebeld worden?

Meer weten?

Onze specialist Dennis Fokkinga komt graag meedenken over uw vraagstukken. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met onze specialist.

+31646257100
d.fokkinga@d-bv.nl
Wilt u door Dennis Fokkinga teruggebeld worden?

Een greep uit onze projecten

Alle projecten tonen
Wilt u ook op succesvolle wijze investeren in een duurzame toekomst? Neem vrijblijvend contact op