Onze diensten voor duurzaam vastgoed

Door onze gerichte aanpak kunnen wij u in een aantal stappen begeleiden naar een duurzame vastgoedportefeuille.

Wij hebben daarvoor een aantal belangrijke productdiensten ontwikkeld die u kunnen helpen om uw vastgoed te verduurzamen. Afhankelijk van uw behoeften kunnen deze diensten ingezet worden.

Strategisch voorraadbeheer en haalbaarheidsstudies

Wij brengen voor u de mogelijkheden in kaart om te verduurzamen. Misschien heeft u een doelstelling die u wilt invullen, of misschien weet u al precies welke gebouwen verduurzaamd moeten worden. Wij kunnen u hierin adviseren. Op technisch vlak werken wij met gecertificeerde modelleringssoftware om gebouwberekeningen te maken, en op strategisch vlak bekijken wij op welke manier uw doelstellingen het best behaald kunnen worden.

Het opstellen van energielabels conform EPA-U

Wij kunnen voor uw utiliteitsgebouwen een gecertificeerd energielabel opstellen, confrom de EPA-U standaarden. Dit is interessant indien u inzicht wilt in de energieprestaties van uw panden, of als u één of meerdere pand wilt verkopen. Potentiële overnamekandidaten kijken steeds vaker naar de energieprestaties van een pand en de vaste kosten die daarmee gepaard gaan.

Maatwerkadvies op basis van EPA-U en/of BREEAM-certficering

Wij leveren ook gecertificeerd maatwerkadvies voor de verduurzaming van uw bestaande en nieuwe panden. Dit kunnen wij voor u doen op basis van de uitgebreidere EPA-U Maatwerk methodiek. Daarnaast is Driven by Values in staat om uw onderneming te voorzien van de internationaal erkende BREEAM-certificering. Doormiddel van een maatwerkadvies kunt u precies zien waar u nog energiewinst kan boeken.

Businesscases

Wij brengen helder in kaart wat de financiële voordelen zijn van verschillende verduurzamingsopties. Natuurlijk betrekken wij daar uw eigen ideeën over financieringsopties in. Al onze financiële modellen voldoen aan de FAST-standaard, voor maximale betrouwbaarheid en transparantie, en zodat deze door externe partijen te valideren zijn.

Aanvraag van budget, financiering en/of subsidie

Met de businesscase en de financiële modellen als onderbouwing kunnen wij u begeleiden met het intern en/of extern betrekken van middelen voor de investering. Bovendien kunnen wij voor u nagaan of er subsidies of andere programma’s van toepassing zijn op uw situatie, en de aanvragen daarvoor in orde maken.

Selectie van de juiste aannemer(s)

Het selecteren van andere projectpartners voor de realisatie van de verduurzaming via een aanbesteding is voor overheidsinstellingen een must, en voor bedrijven vaak een goede manier om het best passende aanbod te vinden. Onze expertise op het gebied van aanbestedingen begeleiden komt hierbij goed van pas.

Projectmanagement tijdens de verbouwing

Afhankelijk van de grootte van de klus, kunnen wij het projectmanagement voeren tijdens de (voorbereidingen van) de bouwwerkzaamheden, en daarmee de schakel zijn tussen u en de aannemer. Goed stakeholdermanagement is daarbij van groot belang om vertragingen en problemen te voorkomen.

Intern en extern communiceren

Verduurzaming is niet alleen maar het aanbrengen van enkele gebouwaanpassingen, maar ook het bewust gebruiken van het gebouw. Daarom is het belangrijk de gebouwgebruikers mee te nemen in de veranderingen en van iedereen te verwachten dat hij of zij bijdraagt aan een duurzaam gebouwgebruik.

Monitoring en borging van resultaten

Na oplevering van de gebouwaanpassingen en voorlichting van de gebouwgebruikers is het interessant om de energiebesparing te monitoren, om zo in een vroeg stadium verder bij te sturen of eventuele onvolkomenheden te ontdekken. Wij kunnen u helpen bij het opzetten van een monitoringssysteem van uw energieverbruik en advies geven over bijsturing.

Een greep uit onze projecten

Alle projecten tonen
Wilt u ook op succesvolle wijze investeren in een duurzame toekomst? Neem vrijblijvend contact op