Katrien en Marleen vormen het hart van ons expertiseteam Elektrisch Vervoer. Waarom hebben ze gekozen om voor DbV te werken? En wat doet een consultant nu eigenlijk bij DbV? Marleen en Katrien nemen je mee in hun verhaal.

Voordat Katrien zich in oktober 2019 aansloot bij DbV, heeft ze in haar studie al met duurzaamheid en klimaat te maken gehad. In Maastricht volgde ze de bachelor Liberal Arts and Sciences, een studie waarbij je vanuit verschillende disciplines zelf je curriculum kunt samenstellen en waar ze vooral vakken heeft gevolgd in duurzaamheid, biologie en scheikunde. Daarna heeft ze de master Climate Studies aan de Universiteit van Wageningen gedaan met de specialisatie Ecological and Agroecological Systems.

In eerste instantie koos ze DbV vanwege de focus op de energietransitie en duurzaamheid. Binnen DbV is het mogelijk om je te richten op verschillende thema’s binnen de energietransitie, zoals duurzame opwek en elektrisch vervoer.

Team EV

Katrien maakt deel uit van het themateam Elektrisch Vervoer (EV) en werkt momenteel interim bij de organisatie ElaadNL. Dit is een kennis- en innovatiecentrum van de gezamenlijke regionale netbeheerders op het gebied van laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer. Hier werkt ze als projectcoördinator binnen de afdeling Operatie. “Met deze afdeling zorgen we ervoor dat de belangen van de netbeheerders geborgd zijn bij regionale uitdagingen op het gebied van laadinfrastructuur, bijvoorbeeld door te ondersteunen bij nieuwe aanbestedingen voor laadinfrastructuur en het ontwikkelen van procesinnovaties. Ik begeleid nu onder andere een project waarbij we het afhandelingsproces van storingen aan laadobjecten optimaliseren. Aangezien het aantal laadobjecten de komende jaren sterk zal toenemen, kijken we nu samen met laadpaalexploitanten en de regionale netbeheerders hoe we het afhandelingsproces van storingen zo efficiënt mogelijk kunnen inrichten. “

“Naast mijn werk bij ElaadNL, werk ik ook soms aan projecten bij DbV intern. Onlangs heb ik met een paar collega’s een interactieve kaart gemaakt waarop we verschillende inzichten hebben samengebracht omtrent de ontwikkeling van laadinfrastructuur. De kaart laat onder andere mogelijke kansen zien om laadinfrastructuur lokaal te combineren met duurzame opwekinstallaties.”

Volgens Katrien doet DbV wat haar betreft zijn naam eer aan. “Al mijn collega’s hebben een passie om onze omgeving te verduurzamen en een bijdrage te leveren aan het realiseren van de energietransitie. Die gedrevenheid maakt het voor mij een inspirerend bedrijf om voor te werken.”

Qua toekomst is er meer dan genoeg werk te verrichten binnen de energietransitie. Katrien kijkt ernaar uit om zich met veel verschillende onderwerpen en projecten verder te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van onze omgeving.”

Marleen koos voor DbV omdat het adviesbureau een positieve impact wil maken. “Alle opdrachten en projecten die we doen zijn gericht op duurzaamheid en het mogelijk maken van de energietransitie, de transitie van fossiele energie naar duurzame alternatieven. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat we beter met onze resources omgaan zodat onze kinderen en kleinkinderen ook een goede toekomst tegemoet gaan? Dat zijn vraagstukken waarbinnen je bij DbV werkt. “

Sinds januari dit jaar maakt Marleen deel uit van DbV. Zoals de meeste mensen werkt Marleen veel vanuit huis. Marleen is woonachtig in Arnhem en DbV heeft twee kantoorlocaties: één in Sittard en één in Eindhoven. Ze werkt daarom veel vanuit huis en af en toe op onze locatie in Eindhoven, in Microlab: een leuke en inspirerende plek.

Marleen heeft een achtergrond in hotelmanagement en bedrijfskunde. Na haar studie hotelmanagement heeft ze een master business administration – strategy & organisation gevolgd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam die ze cum laude heeft afgerond. Tijdens en na haar studie heeft ze op de corporate sustainability afdeling gewerkt bij Philips aan de Lives Improved Methodology. Daarna is ze aan de slag gegaan bij Schiphol om zich daar te richten op de duurzaamheidsdoelen Zero Waste en Zero Emission in 2030 en inmiddels is ze een zeer gewaardeerde collega binnen DbV.

Geen dag is hetzelfde

Gemiddeld genomen werkt Marleen aan vier verschillende projecten in de week. Een dag van Marleen kan er zo uitzien: “Ik begin de dag met een (online) presentatie aan een Brabantse gemeente over de visie en beleid op het gebied van laadinfrastructuur. Hoe kunnen zij zich voorbereiden op de groei van elektrische voertuigen in hun gemeente? Na de presentatie neem ik deel aan een werksessie met de regionale netbeheerders hoe de nieuwe slimme meter eruit moet komen te zien om ervoor te zorgen dat Nederlanders meer energie kunnen gaan besparen. De dag sluit ik af met het ontwikkelen van een nieuw idee voor Driven by Values.”

Het unieke aan DbV vindt Marleen dat het een klein bedrijf is met intrinsiek gemotiveerde professionals. “Je kent al je collega’s en weet elkaar makkelijk te vinden als je een vraag hebt waarbij je een bepaalde expertise nodig hebt. Er wordt veel geïnvesteerd in het team op het gebied van training en je krijgt vanaf dag één al veel vrijheid en vertrouwen. Als DbV’er kun je ervoor kiezen om als entrepreneur zelf nieuwe producten te bedenken en een team op te zetten of je kunt in korte tijd veel ervaring op doen met de vele projecten waaraan je kunt werken. “

Hoe ziet Marleen de toekomst? “Verduurzaming wordt steeds belangrijker en urgenter en dat zie je ook aan de groeiende vraag naar professionals op dit gebied.” Marleen wil zich blijven ontwikkelen en met veel plezier bijdragen aan de vele uitdagende projecten.

 Geïnspireerd geraakt door onze collega’s Katrien en Marleen? En zou jij je ook toe willen voegen aan team EV of een ander team binnen DbV? Kijk dan op https://www.drivenbyvalues.nl/category/vacatures/.

Reacties

Geen reacties

Dit artikel delen
LinkedIn Twitter Facebook E-mail

Gerelateerde blogartikelen

Alle posts tonen