Hoe krijg je een ei, als je geen kip hebt? En hoe krijg je een kip, als je geen ei hebt? En hoe stel je vast wat de gevolgen zijn van het krijgen van kippen en eieren, als die er allebei nog niet zijn?

In 2009, toen er nog maar een handjevol elektrische auto’s rondreed, voorzagen een aantal netbeheerders dat het opladen van deze auto’s wel eens verstrekkende gevolgen zou kunnen hebben voor het elektriciteitsnetwerk. Een verdubbeling van de elektriciteitsvraag, een verschuiving in de momenten waarop die elektriciteitsvraag zich voordoet en een behoefte om in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk elektriciteit te transporteren… Hoe bereid je jezelf daar op voor? De netbeheerders besloten om laadpalen te plaatsen en te leren van de impact die dit op hun elektriciteitsinfrastructuur heeft.

Al snel werd duidelijk dat de impact reëel is en heeft ElaadNL zich als kennis- en innovatiecentrum doorontwikkeld. Driven by Values heeft de afgelopen jaren op diverse manieren bijgedragen aan het stimuleren van elektrisch rijden. Onder de vlag van ElaadNL hebben we samen met de netbeheerders mooie resultaten geboekt. Bijvoorbeeld het standaardiseren van de techniek in laadpalen, het optimaliseren van diverse processen, het vormgeven van de Elektrisch Vervoer Roadmap voor de netbeheerders en het uitwerken van plannen uit het Klimaatakkoord rondom de Nationale Agenda Laadinfrastructuur. Tijdens onze missie voor een duurzame samenleving blijven we ons inzetten voor deze prachtige samenwerking!

ElaadNL: van harte proficiat met jullie 10-jarig jubileum!

Meer weten?

Onze specialist Jo Deckers denkt graag met u mee. Neem hier vrijblijvend contact op.

+31611250742
j.deckers@d-bv.nl

Reacties

Geen reacties

Dit artikel delen
LinkedIn Twitter Facebook E-mail

Gerelateerde blogartikelen

Alle posts tonen