Energiek zomerontbijt

Deze zomer organiseert DbV een heuse webinarreeks voor geïnteresseerden in de energietransitie. Zes weken lang kun je elke dinsdagochtend beginnen met een energiek zomerontbijt! Het nieuwe seizoen begin je zo weer helemaal up-to-date. We bespreken de start van de realisatiefase van de RES, de aankomende periode van besluitvorming voor de TVW en meer interessante onderwerpen. Hieronder lees je per onderwerp een verdere beschrijving en heb je de mogelijkheid om je in te schrijven voor elk van de onderwerpen.

Tip: schrijf je ook in als je verhinderd bent, de opname krijg je namelijk per e-mail achteraf toegestuurd!

Uitzending 1: Hoe loods je de TVW 1.0 door de raad? Met een spelsimulatie natuurlijk!

Gemeentes stellen, samen met netbeheerders, inwoners, woningcorporaties en andere belanghebbenden, dit jaar een Transitievisie Warmte op. Met het TVW-bewustwordingsspel geef je de raad inzicht in de inhoud van de warmtetransitie. Daarmee krijgt de gemeenteraad handvatten om tot besluitvorming te komen. Zo loods je de TVW 1.0 door de raad!

Dinsdag 27 juli om 08:30: https://driven-by-values.webinargeek.com/energiek-zomerontbijt

Uitzending 2: Unlock the Volt: teambuilding met een duurzame twist!

Onder andere grote windturbines, zonnepanelen op daken en biogas kunnen helpen om in de toekomst de energievraag duurzaam in te vullen. Tijdens Unlock the Volt sta je zelf aan het roer van dit vraagstuk! In onze klimaatescaperoom strijd je met én tegen je collega’s. Welk groepje ontsnapt er als eerste en wint? Jos Sweerts (energiecoach bij WattNu): “Na een korte uitleg werden we meteen in het diepe gegooid. Er werd veel gelachen, maar het werd ook duidelijk wie er in het team competitief is ingesteld. Na de ontknoping werden de flessen ontkurkt die we allemaal thuis bezorgd hadden gekregen. Het was een super gezellige avond.”

Dinsdag 3 augustus om 08:30: https://driven-by-values.webinargeek.com/energiek-zomerontbijt

Uitzending 3: Van RES 1.0 naar realisatie: hoe nu verder?

Tijdens het RES-realisatiespel ervaren deelnemers (online of fysiek) spelenderwijs de ruimtelijke impact van de energietransitie in uw gemeente. Ook krijgen ze inzicht in de keuzes die bij het opstellen van de RES aan de orde zijn gekomen. Nu is het tijd voor de volgende stap: van RES 1.0 naar realisatie. Hoe worden de zoekgebieden uit de RES 1.0 in de praktijk ingevuld?

Dinsdag 10 augustus om 08:30: https://driven-by-values.webinargeek.com/energiek-zomerontbijt

Uitzending 4: Samen impact maken op een duurzame toekomst met de klimaatcompetitie.

Welke keuzes maak jij om klimaatverandering tegen te gaan? In de klimaatcompetitie ga je een maand lang zelf aan de slag en behaal je dus direct resultaat. De competitie draait om één specifiek thema, zoals energiebesparing in huis, plastic-gebruik of mobiliteit. Je speelt met én tegen je vrienden, collega’s of buurtgenoten om de grootste impact te maken!

Dinsdag 17 augustus om 08:30: https://driven-by-values.webinargeek.com/energiek-zomerontbijt

Uitzending 5: De transitievisie warmte is vastgesteld! En nu?

Eind 2021 hebben alle Nederlandse gemeentes een warmtevisie vastgesteld. De grote lijn is duidelijk en er is inzicht in de mogelijke duurzame warmteoplossingen. Maar eigenlijk begint het nu pas! Met welke concrete projecten gaan gemeentes in 2022 aan de gang? Naast energieloketten en wijkuitvoeringsplannen zijn er ook allerlei innovatieve initiatieven. Van vrijwilligers die de doe-het-zelver helpen tot vernieuwende financiering en van samenwerking met keukenwinkels tot een wedstrijd tussen twee buurten: we laten het zien!

Dinsdag 24 augustus om 08:30: https://driven-by-values.webinargeek.com/energiek-zomerontbijt

Uitzending 6: Pragmatische leerlessen uit de proeftuinen: wat kunnen alle ándere gemeentes leren?

Op dit moment loopt de inschrijving van de derde ronde van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). De proeftuinen uit de eerste twee rondes zijn al een tijdje bezig, wij zijn betrokken bij een aantal van deze proeftuinen. Wat gaat er hier goed en wat kunnen we leren voor de derde ronde én de warmtetransitie na de proeftuinen? Onze geleerde lessen kunnen jouw gemeente helpen bij het opstellen van je (W)UP!

Dinsdag 31 augustus om 08:30: https://driven-by-values.webinargeek.com/energiek-zomerontbijt

Wilt u ook op succesvolle wijze investeren in een duurzame toekomst? Neem vrijblijvend contact op