Energieprocessen en -systemen

De energiewereld wordt door de transitie naar duurzame en decentrale levering en productie steeds complexer. De consument vervult steeds vaker rollen als producent (prosument), bespaarder, investeerder en handelaar. De geliberaliseerde energiemarkt zorgt voor stevige marktwerking onder de energieleveranciers, in 2015 zijn er 2,3 mln. consumenten geswitcht van energieleverancier en het aantal neemt ieder jaar nog steeds flink toe. Energieleveranciers spelen hier op in door naast concurrerende levering van E en G meer producten/diensten te bieden aan hun klanten.

Aan de kant van de Netbeheerders heeft de energietransitie grote impact. Nieuwe warmtenetten die ontwikkeld worden en energieopslag zijn hot topics. Daarnaast zorgt een toename in andere duurzame ontwikkelingen zoals zonnepanelen, warmtepompen en elektrische vervoer voor een grotere belasting van het elektriciteitsnet. Netbeheerders investeren daarom volop in het vergroten van de netwerkcapaciteit en het intelligent (smart grids) en toekomst klaar maken van het energienet.

Al deze ontwikkelingen hebben impact op de processen en systemen van de marktpartijen. Driven By Values ondersteunt energieleveranciers, netbeheerders en andere marktpartijen om deze impact te vertalen naar hun processen- en systemen. Door inzet van projectmanagers met inhoudelijke expertise op topics als: smart grids, customer excellence,  veranderende wet- en regelgeving, reductie cost2serve, smart metering, operational excellence en nieuwe verdienmodellen bij energieleveranciers kunnen wij naast sturing van de projecten ook inhoudelijk toegevoegde waarde leveren. Wij geloven erin dat je projecten beter kunt managen als je ook inhoudelijk een gesprekspartner bent op ieder niveau binnen de organisatie aan zowel Business als IT zijde. Onze opdrachtgevers zien dit ook en waarderen deze toegevoegde waarde, zo maken wij het verschil.

Meer weten?

Onze specialist Roel Teeuwen komt graag meedenken over uw vraagstukken. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met onze specialist.

+31626556021
r.teeuwen@d-bv.nl
Wilt u door Roel Teeuwen teruggebeld worden?

Meer weten?

Onze specialist Roel Teeuwen komt graag meedenken over uw vraagstukken. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met onze specialist.

+31626556021
r.teeuwen@d-bv.nl
Wilt u door Roel Teeuwen teruggebeld worden?

Een greep uit onze projecten

Alle projecten tonen
Wilt u ook op succesvolle wijze investeren in een duurzame toekomst? Neem vrijblijvend contact op