Groen fortuin: circulair eiwit produceren

Driven by Values BV heeft als doel om onze maatschappij duurzamer te maken door het ontwikkelen van circulaire en biobased projecten. Bovendien willen  wij bijdragen aan de Nederlandse doelstelling: innoveren in de topsector agrifoodsector door deze sector schoner, gezonder, veiliger, eerlijker, slimmer en sterker te maken, door het terugwinnen van grondstoffen en  het verminderen van effecten op klimaat en biodiversiteit.

Onze oplossing levert een bijdrage aan het komend eiwittentekort door het telen van algen en eendenkroos onder onze beheer, lokaal bij veehouderijen. De eendenkroos en algen zijn direct inzetbaar als feed en als grondstof voor food (o.a. hoogwaardige eiwitten en vetten). In de nabije toekomst is 600 miljard kilo eiwit nodig om de wereldbevolking adequaat te voeden.

Onze toepassing draagt bovendien bij aan het oplossen van een maatschappelijk probleem: het mestprobleem. Niet mest transporteren naar centrale verwerkingslocaties maar lokaal mest inzetten om op locatie van veehouders in twee stappen hoogwaardige algen en eendenkroos te telen en  herbruikbaar water te produceren. Een veehouder met 1000 varkens kan dagelijks 250 mensen voorzien van hoogwaardig plantaardig eiwit.

De veehouder is (mede) verantwoordelijk voor de kwaliteit van de teelt en als tegenprestatie zal de veehouder een aanzienlijk lagere prijs betalen voor zijn mestverwerking, en kan bovendien door eigen productie van feed gedeeltelijk voorzien in zijn eigen voerbehoefte. Ons businessplan versterkt daarmee de economische positie van de veehouders en daarmee hun kredietwaardigheid wat voor de financiers voor deze sector een welkome bijkomstigheid is.

 

Een greep uit onze projecten

Alle projecten tonen
Wilt u ook op succesvolle wijze investeren in een duurzame toekomst? Neem vrijblijvend contact op