Meer weten?

Onze specialist Elke Polstra komt graag meedenken over uw vraagstukken. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met onze specialist.

+31625111233
e.polstra@d-bv.nl
Wilt u door Elke Polstra teruggebeld worden?

De Nederlandse overheid heeft zichzelf hoge doelen gesteld omtrent de reductie van de CO2-uitstoot en de opwek van duurzame energie. Een van de grootste uitdagingen binnen de energietransitie is het verduurzamen van koopwoningen, dit betekent aanpassingen aan en in de woning. Maar waar beginnen woningeigenaren bij het verduurzamen van hun woning? Welke stappen dienen er ondernomen te worden en op welke volgorde? En hoe wordt dit gefinancierd? Om koopwoningeigenaren te helpen bij deze vragen,  is het maatschappelijk verantwoord project Dubbel Duurzaam opgezet, waarvan de gemeente Sittard-Geleen, Stichting Huiszorg en de Stichting Milieufederatie Limburg de initiatiefnemers en kartrekkers zijn. Dubbel Duurzaam zet coaches in om woningen te scannen op het gebied van energie en levensloopbestendigheid, en informeert zo koopwoningeigenaren over de verbetermogelijkheden van hun huis.

De gemeente Sittard-Geleen heeft Driven by Values aangeschreven als projectmanager voor het project Dubbel Duurzaam. Het projectmanagement is gericht op de organisatie, de planning en de uitvoering. Zo worden energiecoaches begeleid in hun werk en krijgen klanten advies van hoge kwaliteit. Daarnaast is Driven by Values actief bezig met de ontwikkeling van Dubbel Duurzaam. Het project is inmiddels gemoderniseerd met behulp van Advanced Communications en uitgegroeid tot Stichting Dubbel Duurzaam. De stichting  wordt, net als het gelijknamige project, begeleid door Driven by Values en is al actief in zeven Zuid-Limburgse gemeenten.

Stichting Dubbel Duurzaam levert een bijdrage aan de totstandkoming van bewustwording en kennis rondom het verduurzamen van koopwoningen. Daarnaast is Dubbel Duurzaam letterlijk en figuurlijk “dubbel duurzaam”: naast de energiereductie en de reductie van de CO2-emissie door het verduurzamen van koopwoningen en wordt extra omzet gegenereerd voor lokale bedrijven.

Meer weten?

Onze specialist Elke Polstra komt graag meedenken over uw vraagstukken. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met onze specialist.

+31625111233
e.polstra@d-bv.nl
Wilt u door Elke Polstra teruggebeld worden?

Een greep uit onze projecten

Alle projecten tonen