Verwaarding van eierschalen

Opwaarderen van de laagwaardige reststroom eierschalen om zo nieuwe en hoogwaardige producten te maken.

Om een eitje te kunnen eten moet je de schaal niet vergeten. Dat is precies wat de startup DEPP B.V. doet. Maar wat kun je nou doen met al die eierschalen die over blijven? Tot voor kort werden deze schalen vermalen tot kalk en over landbouwgrond uitgereden. In de schalen zitten echter nog waardevolle eiwitten die zo verloren gaan.

Dit is echter binnenkort verleden tijd. De startup DEPP B.V. heeft een methode ontwikkeld waarmee het mogelijk is geworden om het eivlies van de schaal te scheiden (eggbrane®). In het eivlies zitten waardevolle bestanddelen die zo weer benut kunnen worden. Deze bestanddelen worden vervolgens gebruikt in diverse voedingssupplementen die ingezet worden voor het verlichten van gewrichtsproblemen zoals artritis en artrose. Maar ook voor cosmetica zijn de bestanddelen prima in te zetten.

Driven by Values heeft een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van het Eggbrane® product. Zo hebben we procesontwikkeling en analyses uitgevoerd, de kwaliteit geborgd en uiteindelijk mede de waardeketen opgezet.

Wilt u net zoals DEPP B.V. meer waarde uit uw reststromen halen neem dan contact met ons op.

Een greep uit onze projecten

Alle projecten tonen
Wilt u ook op succesvolle wijze investeren in een duurzame toekomst? Neem vrijblijvend contact op